Tja, even wennen zo’n netwerkavond

Netwerken. Iedere ondernemer weet dat het belangrijk is. Je laat je gezicht zien, raakt in gesprek en heel soms levert het een nieuwe opdracht op. Zelf had ik laatst mijn eerste netwerkavond. Af en toe wat onwennig, maar bovenal een goede ervaring. Het kan vooral op de lange termijn een breder netwerk opleveren!

Tja, daar stond ik dan in Wezep bij een netwerkavond voor startende ondernemers. Bij de ingang bleek dat een visitekaartje zeer handig was. Zo weet je wat die ander doet en kun je een gesprek aanknopen. Nou, een visitekaartje had ik nog niet. Gelukkig was dat geen probleem. Ik loste dit op door gelijk naar LinkedIn te verwijzen. Misschien wel beter, want zo kun je mensen gelijk toevoegen aan je netwerk.

Indrukwekkend

De avond begon met een korte inleiding door de voorzitter. Daarna kwam er een spreker die vertelde over de fouten die hij maakte tijdens het ondernemen. Hij vertelde openhartig en gaf zijn fouten toe. De kern van het verhaal was dat fouten maken niet erg is, maar je moet altijd weer doorgaan. Een indrukwekkend verhaal!

Na dit verhaal kregen we een rondleiding door het pand. Ondertussen raakte ik in gesprek met andere ondernemers. Iedereen deed weer wat anders. Natuurlijk zijn sommige zaken minder boeiend voor jou, maar dat houd je altijd.

In gesprek

Uiteindelijk begon het gedeelte waarin iedereen met elkaar in gesprek raakte. Dit voelde soms wat geforceerd. Je staat in groepjes en begint een praatje met elkaar. Je leert elkaar kennen. Dat is de insteek van de avond. In het begin was dit even wennen, maar uiteindelijk raakte ik met een aantal mensen in een leuk gesprek. Je deelt kennis met elkaar en doet soms inspiratie op.

Voor mij is dit zeker voor herhaling vatbaar. Op deze manier laat ik mijn gezicht zien. Werk leverde het mij niet gelijk op, maar dat was mijn verwachting ook niet. Mensen in mijn regio weten nu wel wat ik doe. Op de lange termijn kun je zo je netwerk uitbreiden. In december ga ik weer naar een netwerkavond. Dan heb ik mijn visitekaartje wel bij me…