Waarom flexwerken voor mij werkt

Flexwerken. Iets met werken en flexibiliteit. Niet thuis in je eentje aan je bureau zitten, maar werken in een inspirerende omgeving. Zo zie ik het. Ik zit op kantoor, maar bepaal zelf mijn tijden. Ook lunch ik mee met andere ondernemers en ik doe inspiratie op. Af en toe ga ik naar zo’n plek. Voor mij werkt het uitstekend! Maar wat levert het nou specifiek op?

Structuur

Als freelancer heb ik weinig structuur. Toch merk ik dat ik het prettig vind om wat vastigheid te hebben. Daarom ga ik zo nu en dan naar een kantoor met andere ondernemers. Het begint al met de fietstocht in de ochtend. Even uitwaaien, het hoofd leegmaken en gelijk een dagritme te pakken hebben. Het idee dat ik ‘naar mijn werk ga’ is voor mij prettig. Thuis zit ik vaak alleen te werken. Dat is niet altijd erg, maar enige afwisseling is voor mij welkom

Productiviteit

Eenmaal op het kantoor aangekomen, zet ik een bakkie koffie. Ik ga zitten en praat wat bij met de andere aanwezigen. Er is genoeg ruimte. Ik ga aan de slag en kan mij goed focussen. Rond 12.30 wordt er lunch gehaald bij de plaatselijke bakker. Dit is een moment om de dagelijkse gang van zaken door te spreken en even een frisse neus te halen. Tijdens de lunch wordt er gepraat over klussen, nieuws en toekomstige projecten. Na de lunch gaat iedereen weer aan de bak.

Met flexwerken ben ik echt super productief. Ik kan mij goed concentreren. Ook heeft het mij al een opdracht opgeleverd. Een andere ondernemer vroeg of ik zijn site wilde controleren op tekstuele fouten. Hij blij en ik blij!

Wees wel kritisch

De locatie is perfect. Midden in het centrum, maar daar merk je binnen niets van. Af en toe kijk ik uit het raam om wat mee te krijgen van wat er zich buiten allemaal afspeelt. Op de terugweg fiets ik mee met iemand van het kantoor. Altijd gezellig!

Flexwerken, ik kan het iedereen aanraden. Wees wel kritisch en zoek een passende plek. Je kunt wel elke locatie of plek omarmen, maar het moet goed voelen. Daarnaast moet je ook met je financiële situatie rekening houden. Niet elke plek is gratis. Kijk dus naar je eigen situatie. Voor de een is af en toe genoeg en een ander wil regelmatig buiten de deur werken. Voor mij werkt het in elk geval goed!