Wel of niet tussenkopjes gebruiken?

Tussenkopjes: waarom je ze moet gebruiken

Een lap met tekst. Vaak vluchten websitebezoekers voor dit soort teksten. Geen paniek, want met tussenkopjes weet jij de lezer wel vast te houden.

Wanneer gebruik je een komma?

Plaats jij komma's waar dat helemaal niet moet, maar weet je niet hoe het anders kan? Na het lezen van dit blogbericht doe je het nooit meer fout!

Negen verschillende landingspagina's

Vier schrijftips voor een succesrijke landingspagina

Bezoekers van je landingspagina ondernemen geen actie? Je wil dat bezoekers van je website enthousiast worden. Hoe je dat doet? Deze schrijftips helpen je om de bezoekers van je landingspagina nieuwsgierig te maken.​

Een man zit achter zijn computer en maakt aantekeningen. Hij drinkt een kopje koffie en heeft een plant bij zijn bureau staan.

Vier basic schrijftips voor een pakkende webtekst

Je bent urenlang aan het schrijven, maar achteraf ben je niet tevreden. Mensen lezen je webtekst niet of je krijgt amper reacties. Herkenbaar? Het is zuur als men je tekst blijkbaar niet zo boeiend vindt. Gelukkig is deze situatie niet kansloos. Pas deze schrijftips toe en krijg grip op je webteksten!

Vier tips voor een interview waar je u tegen zegt!

Niet alleen journalisten houden een interview. Een zakelijk gesprek is soms ook net een interview. Lees gauw verder voor vier tips waardoor jij een interview houdt waar je u tegen zegt!

Vier tips waardoor jij straks belt als een baas!

Bang zijn om iemand te bellen. Dit is iets waar je zo snel mogelijk van af wilt. Lees gauw verder voor vier tips waardoor jij 'de koning van het telefoongesprek' wordt!

Sander Kruitbos, Copywriter & Verhalenmaker

Wanneer is een creatieve tekst nou echt af?

Het schrijven van creatieve teksten vind ik heel tof om te doen. Na een tijd 'puzzelen', schrappen en driftig schrijven, kun je dan eindelijk zeggen dat je tevreden bent. Maar wanneer is een creatieve tekst nou echt af?

Sander Kruitbos, Copywriter & Verhalenmaker

Waarom een interview mijn humeur deed kantelen

Terwijl de regendruppels in een razend tempo mijn jas raken, wordt mijn humeur er niet beter op. Tijdens het interview slaat mijn stemming om.

Dit is voor mij de magie van een onverwachte opdracht

Een nieuwtje op het spoor komen, de krant bellen en gelijk aan de slag mogen met wat ik heb gevonden. Iets mooiers bestaat er haast niet voor mij. Wat maakt nou dat het onverwachtse zo'n boost geeft?

Zo kijk ik verder dan mijn neus lang is

Heel soms ligt een invalshoek voor het oprapen, maar heel vaak ook niet. Natuurlijk wil je ook een originele invalshoek hebben. Dit geldt niet alleen voor tekstschrijvers, maar ook voor andere creatievelingen. Verder kijken klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Schrijver ben je door weer en wind

Dakgoten liepen vol en de parkeerplaats in Oldebroek leek wel een openluchtzwembad. Schuilen kan, maar dan heb ik geen ideaal zicht op het veld. En hoe tik ik een stukje als de regendruppels ondertussen op mijn beeldscherm kletteren?

Groundhop: Rochdale AFC - Rotherham United

Het is donderdagochtend en rustig ben ik mijn bureau aan het opruimen. Ik graai wat in de lades en plotseling valt mijn oog op een voetbalticket van Rochdale. Het ticket brengt mij in mijn gedachten terug naar begin maart.