“De Poel brengt ons een stukje rust”

Ria* en haar zoon Bart* (13) hebben allebei baat bij de begeleiding van De Poel. Zelf stelt Ria vragen aan de gezinshulp. Haar zoon krijgt de handvatten om beter om te gaan met bepaalde situaties. “Door De Poel is er iets moois ontstaan”, zegt Ria.

Bart is nu anderhalf jaar een deelnemer bij De Poel. “Voor hem is het lastig om iedere dag naar school te gaan”, legt Ria uit. Hij was zeven en werd erg gepest. “Bart wilde niet meer naar school. Toen hij eenmaal uit zijn ritme was, ging hij alleen met vlagen naar school.”

Ria ziet zeker vooruitgang in zijn gedrag. Hij blijft volgens haar minder lang in zijn boosheid hangen. Ook kan hij naar haar mening situaties beter relativeren. “Hij reageert nu erg volwassen.”

Er zijn twee begeleiders die Ria en Bart helpen. Met de gezinshulp heeft Ria vaak contact. De andere begeleider neemt de activiteiten met Bart voor zijn rekening. Bij De Poel heeft Bart het volgens Ria naar zijn zin. Hij gaat kickboksen of fitnessen. Dit doet hij samen met de begeleider. Ze maken daarna een gerecht en eten samen. “Maar ook van de jeugdkampen geniet hij”, zegt Ria.

Ria probeert samen met de gezinshulp Bart weer in een goed schoolritme te krijgen. “Ik heb hem een keer gebeld terwijl ik met Bart praatte. Dan laat ik de gezinshulp meeluisteren. Na het gesprek ga ik naar beneden om telefonisch verder met de gezinshulp te praten. Die gaf aan dat ik het goed deed.” Ria vindt het prettig dat er niet aan de kinderen wordt getrokken. “De begeleiding zegt niet dat iets moet. Als Bart niet wil, dan wil hij niet.”

Ze heeft recent een minder prettige ervaring met De Poel gehad. Ria is daar emotioneel onder. “Laatst had ik een belangrijk gesprek. Naar mijn mening ben ik niet goed geïnformeerd over mogelijke opties wat betreft de hulpverlening. Later hoorde ik van een vriendin wat er mogelijk was.” Daar had de gezinshulp er volgens Ria een stukje strakker op moeten zitten. Ria gaat dit voorval met de gezinshulp bespreken. 

Ondanks dit incident, is Ria tevreden. “Ik mag de gezinshulp altijd bellen. De Poel brengt Bart en mij een stukje rust.”

*De namen Ria en Bart zijn gefingeerd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Ik maakte meer verhalen voor De Poel. Nieuwsgierig? Klik dan hier.